Correct Answers: | |

Wrong Answers: | |

Unattempted: |

### Question 1

Temple bell rings at regular intervals of 50 minutes. The last bell rung 38 minutes ago The next event is due at 05::10 PM. What is the time now?

### Question 2

Standing at a railway station Rakesh remembers that distance of Fatehpur Sikri is more than 20 KM but less than 25 KM, but Rajiv knows that it is between 23 and 26 KM. What is the correct distance if both of them are right?

### Question 3

Bus for Calcutta arrives at regular intervals of 30 minutes. The last bus arrived 14 minutes ago The next event is due at 09::10 AM. What is the time now?

### Question 4

How many hours are there between 3::17 A.M. to 10::45 P.M.

**A**

19::28.

**B**

20::27.

**C**

18::26.

**D**

20::30.

**Soln.**

**Ans: a**

Minutes from 3::17 A.M. to 4::00 A.M. are 60 - 17 = 43. Minutes from 4::00 A.M. to 12::00 noon are 60 X 8 = 480 mins. Minutes from 12::00 noon to 10::45 P.M. are 60 x 10 = 600 + 45 = 645 mins. So total minutes are 43 + 480 + 645 = 1168 minutes, which are equal to 60 X 19 + 28 Thus, hours are = 19, and minutes = 28

### Question 5

If the 11^{th} of a month is 5 days earlier than Thursday, what day will be on the 19^{th} of that month.

This Blog Post/Article "Clocks and Calendars Quiz Set 14" by Parveen (Hoven) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Updated on 2020-02-07. Published on: 2016-03-09